Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTERPELĂRI PARLAMENTARE Luni, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

20 Iulie 2021
Vizualizari: 162
Comentează add

Şi la Bucureşti temperatura maximă scade, însă disconfortul termic rămâne ridicat, iar ploile vor fi de scurtă durată.

Instabilitatea atmosferică accentuată va cuprinde, treptat, toată ţara

florin-lepadatu

Arhivă Foto: Maria Mandita.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI - Meteorologii au emis noi avertizări de coduri galbene şi de furtuni care cuprind, treptat, toată ţara, până mâine seară.

Şi la Bucureşti temperatura maximă scade, însă disconfortul termic rămâne ridicat, iar ploile vor fi de scurtă durată - după cum ne-a declarat meteorologul de serviciu, Mihai Timu.


Mihai Timu: "Până în prima parte a nopţii care urmează va fi în vigoare un cod galben pentru instabilitate atmosferică temporară accentuată, asta înseamnă averse şi cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, izolat, vijelii şi grindină, valabil pentru cea mai mare parte a ţării. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi local 20-30 de litri pe metru pătrat şi, izolat, 40 de litri pe metru pătrat. De asemenea, în acelaşi inverval de timp va fi valabilă şi o avertizare cod portocaliu pentru ploi abundente, vizate fiind cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei, Maramureşului şi a zonei montane. Aici ne aşteptăm la cantităţi de apă mai mari, 35 - 50 de litri pe metru pătrat, dar şi peste 60 - 80 de litri pe metru pătrat. Astăzi, în partea de sud-est a ţării, discomfortul termic încă se va menţine ridicat şi abia spre seară şi la noapte, pe arii restrânse, să apară şi aici manifestări de instabilitate atmosferică şi mai există şi un al doilea mesaj, în continuare, de la ora 3:00, de la noapte până mâine seară la orele 22:00, informare meteo tot pentru instabilitate atmosferică care va mai putea apărea mâine după-amiază şi seară, local în zona de munte, în nord-estul, centrul şi sud-estul ţări".


Etichete furtuni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live