Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Luni, 12 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Februarie 2021
Vizualizari: 147
Comentează add

Institutul Național de Sănătate Publică nu recomandă folosirea lămpilor UV în școli, pentru dezinfecție.

INSP nu recomandă folosirea lămpilor UV în școli, pentru dezinfecție

radiojurnal

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) nu recomandă utilizarea lămpilor UV pentru dezinfectarea suprafețelor în unitățile de învățământ, cu scopul de a limita răspândirea noului coronavirus.

Sursa citată face această recomandare după ce în mai multe școli au avut loc incidente în urma folosirii neadecvate a acestori lămpi.

Lămpile UV pot fi utilizate doar în unitățile sanitare, fiind o metodă fizică de dezinfecție a aerului și a suprafețelor din încăperi. Punerea în funcțiune a acestora trebuie executată numai de persoane calificate și instruite în acest sens.

În timpul funcționării, persoanele nu trebuie să fie în încăpere, în caz contrar cei expuși dezvoltă reacții nedorite la nivel ocular, precum conjunctivită sau cataractă, sau inflamații ale pielii, chiar și arsuri - subliniază Institutul Național de Sănătate Publică.

Specialiștii nu susțin această metodă de dezinfecție nici în școli, nici un alte sedii de firme, dacă nu există personal calificat.

INSP atrage atenția că igiena strictă a spațiilor și a mâinilor, folosirea dezinfectanților și aerisirea camerelor reprezintă cele mai eficiente metode în prevenirea transmiterii COVID-10, acestea fiind și recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.


Etichete insplampi uvscoli(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live