Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Marilena Frâncu

13 Martie 2015
Vizualizari: 884
Comentează add

Specialiştii în tratarea insomniilor atrag atenţia asupra efectelor acestor afecţiuni, de Ziua Mondialã a Somnului.

Insomnia, o afecțiune îngrijorătoare Insomnia, o afecțiune îngrijorătoare - Conține audio

marilena-francu

Societatea Română de Pneumologie solicită insistent o legislaţie privind obligativitatea unor controale somnografice la persoanele cu meserii ce necesită vigilenţă sporită şi aparţin - prin profesie - categoriilor de risc pentru siguranţa cetăţenilor. Apneea - tulburările de respiraţie - din timpul somnului afectează aproximativ 4 % dintre bărbaţi şi până la 2 procente dintre femei.

Comisia Europeană a recomandat statelor membre ale Uniunii să includă - până la sfârşitul acestui an - sindromul de apnee în somn pe lista patologiilor ce necesită o evaluare la eliberarea permisului de conducere. Acest lucru ar implica şi compensarea tratamentului, atestarea medicilor în somnologie şi crearea unor compartimente specializate. În prezent, deşi teoretic în România există aproximativ 70 de laboratoare de somnologie, doar ceva mai mult de jumătate dintre ele funcţionează efectiv, spun medicii specialişti.

Despre importanţa conştientizării riscurilor pe care le implică apneea asupra sănătăţii aflaţi din materialul Marilei Frâncu de mai jos, care a solicitat informaţii specialiştilor.


Etichete insomnieziua mondială a somnuluisomnsănătate

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live