Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (R) Vineri, 21 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Felicia Mocanu

22 Februarie 2015
Vizualizari: 1067
Comentează add

Copiii care împlinesc vârsta de şase ani până la 31 august 2015 sunt înscrişi în clasa pregătitoare, conform metodologiei. Tot luni începe şi simularea pentru Evaluarea Naţională.

Înscrierile în clasa pregătitoare încep luni

felicia-mocanu

Foto: Arhivă. 

De mâine, până pe 13 martie, părinţii îşi pot înscrie copiii în clasa pregătitoare.

Cererile se pot completa online sau la secretariatul şcolii la care părinţii vor să îşi înscrie copiii, iar validarea cererilor este obligatorie.

Copiii care împlinesc vârsta de şase ani până la 31 august 2015 sunt înscrişi în clasa pregătitoare, conform metodologiei.

În clasa pregătitoare, mai pot fi înscrişi şi copiii care împlinesc vârsta de şase ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2015, însă numai dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.

Părinţii pot alege să-şi înscrie copiii şi în altă şcoală, decât cea de circumscripţie, doar în limita locurilor disponibile şi, dacă este cazul, după aplicarea anumitor criterii de departajare.

De asemenea, există şi o listă de documente, pe care părinţii trebuie să le pună în dosarul de înscriere.

Sunt necesare cererea tip de înscriere, copia şi originalul actului de identitate al părintelui sau al tutorelui, copia şi originalul certificatului de naştere al copilului, documentul prin care se atestă dezvoltarea psiho-omatică corespunzătoare, dar şi alte documente specifice, după caz.

Prima perioadă de înscriere este cuprinsă între 23 februarie şi 3 martie, iar cea de-a doua, între 24 martie şi 3 aprilie 2015.

Pe 21 şi 22 martie, vor fi afişate listele candidaţilor înmatriculaţi, a numărului de locuri rămase libere şi a listei copiilor neînscrişi după prima etapă de înscriere. 

Simularea pentru Evaluarea Naţională

Simularea pentru evaluarea naţională începe mâine pentru elevii de clasa a VIII-a cu testarea la Limba şi literatura română. 

Marţi, va urma verificarea cunoştinţelor din matematică, iar miercuri a celor de Limbă şi literatură maternă, pentru minorităţile naţionale. 
 
Redactorul Radio România Actualităţi, Felicia Mocanu, a transmis că subiectele din cadrul fiecărei probe vor acoperi întreaga materie studiată în anii de gimnaziu. 
 
Elevii nu vor fi lăsaţi să intre în sălile de examen, supravegheate video, cu bagaje de mână - rucsacuri, telefoane mobile, căşti audio sau dispozitive electronice de calcul, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. 
 
Rezultatele finale vor fi afişate pe 6 martie.

Etichete înscrierile în clasa pregătitoare şi în clasa întâicopiimetodologierepartizareSimulareaevaluarea naţionalăLimba şi literatura românămatematicăLimba şi literatură maternăclasa a VIII-a

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live