Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 28 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Roman Muşat

27 Martie 2013
Vizualizari: 1281
Comentează add

Este obligatorie înscrierea în clasa pregătitoare a copiilor care împlinesc 6 ani până la 31 august 2013.

Înscrierile în clasa întâi şi în cea pregătitoare, în două etape

roman-musat

Foto: Agerpres arhivă.

Înscrierea copiilor în clasa I şi în cea pregătitoare va avea loc în două etape: prima - între 2 şi 22 aprilie, iar cea de-a doua - între 8 şi 17 mai.

Metodologia de înscriere a fost aprobată de ministrul educaţiei şi publicată marţi seară în Monitorul Oficial, fără schimbări faţă de proiectul pus acum zece zile în dezbatere publică.

Este obligatorie înscrierea în clasa pregătitoare a copiilor care împlinesc 6 ani până la 31 august 2013.

La solicitarea părinţilor se pot înscrie în clasa pregătitoare şi copiii care împlinesc 6 ani până la 31 decembrie, după o evaluare însă.

Copiii sunt acceptaţi automat dacă optează pentru unităţile de circumscripţie, iar, dacă alegerea vizează şcoli din afara acesteia, pentru departajare se aplică mai multe criterii.

Primul set de criterii, denumite generale, sunt legate de existenţa unui handicap, de faptul că viitorul elev este orfan sau provine dintr-un centru de plasament, precum şi de evetualitatea în care acesta are un frate care învaţă în unitatea şcolară dorită. În caz că nu se poate face departajarea, intervine al doilea set de criterii, stabilte de fiecare unitate în parte.

Dacă, după prima etapă, copilul nu este primit unde a dorit părintele, el poate fi înscris la şcoala de circumscripţie numai dacă s-a bifat şi această opţiune în formularul de înscriere.

În caz contrar, el participă la a doua etapă de înscriere. otrivit metodologiei, care este publicată şi pe site-ul ministerului edu.ro, clasa pregătitoare rămâne parte componentă a învăţământului primar, aşa cum prevede Legea educaţiei adoptată sub mandatul fostului ministru Daniel Funeriu, dar ea va putea fi organizată atât în şcoli, cât şi în grădiniţe, în funcţie de posibilităţi.

De asemenea, la clasa pregătitoare vor preda numai învăţători care au urmat cursuri speciale pentru acest nivel de şcolarizare.


Etichete şcoalăeducaţieministerînvăţământpregătitoare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live