Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 21 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 Septembrie 2019
Vizualizari: 345
Comentează add

Românii din diaspora se pot înscrie pe platforma "votstrăinătate.ro", ptr a vota mai uşor la alegerile prezidenţiale.

Înscrierea ptr votul în străinătate ar putea fi prelungită cu 4 zile

radiojurnal

 

Termenul de înscriere pentru votul în străinătate ar putea fi prelungit până pe 15 septembrie, a anuntat preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mituleţu.

Ar fi o prelungire de 4 zile faţă de termenul stabilit iniţial.

Amintim şi că, Preşedintele AEP, Constantin Mituleţu a precizat că au fost înregistrate 17.740 de cereri pentru vot prin corespondenţă şi 17.400 pentru înfiinţare de secţii de votare în străinătate.

Constantin Mituleţu, a mai spus că în secţiile de votare din străinătate vor exista minimum cinci până la nouă tablete de verificare a votului multiplu şi tot atâtea cabine, ceea ce va scădea considerabil timpul de vot.

Preşedinte Autorităţii a mai spus că fiecare membru al unei comisii dintr-o secţie de vot va fi pregătit pentru a putea folosi aceste tablete.

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mituleţu, a făcut un nou apel ca românii din străinătate să se înscrie pe platforma votstrăinătate.ro, ca să poată vota mai uşor la alegerile prezidenţiale din noiembrie. 


Etichete diaspora"votstrăinătate.ro"alegeri prezidenţiale

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live