Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Februarie 2015
Vizualizari: 959
Comentează add

Procedura va dura aproape 2 luni. Peste o săptămână va începe efectiv înscrierea, cu completarea şi depunerea fişelor.

Înscrierea în învățământul primar, la start

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Şcolile din România au început de dimineaţă să afişeze informaţiile necesare pentru înscrierea în învăţământul primar.

S-a dat startul unei proceduri care se va întinde pe durata a aproape 2 luni şi care a creat destule probleme în anii trecuţi celor care îşi doresc anumite şcoli cu renume pentru copiii lor.

Metodologia Ministerul Educaţiei pentru anul şcolar 2014-2015 conţine termene precise - în zilele următoare părinţii vor putea vizita spaţiile în care copiii vor învăţa şi vor putea sta de vorbă cu cadrele didactice.

De azi într-o săptămână va începe efectiv înscrierea, cu completarea şi depunerea fişelor, precum şi departajarea după criterii clare a celor care vin din alte circumscripţii.

În Bucureşti, Felicia Mocanu a aflat de la Inspectorul Şcolar General  că se aşteaptă la un număr ceva mai mare de copii faţă de anii trecuţi - aproximativ 15 mii - dar că toţi cei care doresc vor găsi un loc într-o şcoală din Capitală.    

Ca o noutate, pe care am observat-o, vizitând mai multe şcoli din capitală, este dorinţa părinţilor de a-şi înscrie copiii nu doar la şcoli cu renume.

Sistemul after-school, existsnt din câteva din şcolile din capitală reprezintă un mare plus pentru opţiunea părinţilor.

La Şcoala Generală nr.31 din Bucureşti, funcţionarea unui astfel de sistem a impus suplimentarea numărului de locuri.  

Aurelian Andreicuţ, directorul şcolii: "Anul trecut pe cele trei clase pe care le-am avut propuse s-au înscris un număr mai mare de copii.

"Am ajuns să avem astăzi 33 de elevi la clasă, ceea ce înseamnă un număr foarte mare pentru fiecare coleg care s eocupă de educaţia acestora şi atunci am mers pe a propune 100 de locuri, ceea ce înseamnă un număr de 4 clase.

"Şi mi s-a aprobat acest număr de clase.

"De doi ani de zile există acest parteneriat între asociaţia care se ocupă şi părinţi. Avem o cameră unde li se asigură chiar şi posibilitatea de a se odihni după amiază. Masa se ia în serviciul catering 13 lei pe zi. În rest e supravegherea pe care o asigură cadru didactic", a afirmat Aurelian Andreicuț.


Etichete înscrierea în învăţământul primarprocedurămetodologieInspectorul Şcolar Generalcompletarea şi depunerea fişelor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live