Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Marţi, 27 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Mihai

15 Februarie 2015
Vizualizari: 1322
Comentează add

Şcolile afişează începând de mâine, la sediu sau online, circumscripţiile şi planurile de şcolarizare, programul şi documentele de înscriere, precum şi criteriile de departajare.

Înscrierea copiilor în învăţământul primar începe luni

mihaela-mihai

Foto: Arhivă.

Procedura de înscriere în învăţământul primar începe luni cu afişarea primelor informaţii necesare: circumscripţiile şi planurile de şcolarizare - cu numărul de clase stabilite, programul şi documentele solicitate, precum şi criteriile de departajare pentru cazurile în care se solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât cea de care aparţin copiii.

Toate acestea trebuie făcute publice la sediile şcolilor, pe paginile lor de internet, unde este cazul, şi pe site-urile Inspectoratelor.

Tot mâine se va anunţa şi programul evaluărilor pentru copiii care împlinesc 6 ani după 1 septembrie 2015 şi pentru care se doreşte înscrierea la şcoală.

Conform metodologiei afişată de ministerul educaţiei, părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani pâna la data de 31 august 2015 inclusiv au obligaţia să îşi înscrie copiii în învăţământul primar la clasa pregătitoare.

În cazurile speciale - de copii care nu au fost înscrişi în anul şcolar curent şi care împlinesc 7 ani până la data menţionată - se poate solicita înscrierea în clasa 1.

Părinţii vor putea vizita şcolile în cursul săptămânii viitoare, pentru a vedea spaţiile în care urmează să se desfăşoare activitatea şi pentru a discuta cu reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ.

Din 23 februarie se vor putea completa şi depune cererile de înscriere.

Acestea vor fi centralizate în sistem informatic, iar în a doua jumătate a lunii martie se vor publica primele rezultate ale repartizărilor, urmând ca până pe 17 aprilie să se soluţioneze toate situaţiile legate de repartizarea şi înscrierea copiilor în învăţământul primar. 


Etichete educaţieînvăţământşcoalăînscrieridocumenteclasecriteriiinspectoratelevipărinţirepartizare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live