Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE SACRU SI PROFAN Miercuri, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Aprilie 2015
Vizualizari: 1225
Comentează add

Numărul persoanelor cu cetăţenie română şi domiciliul pe teritoriul României se ridică la aproape 22 de milioane 280 de mii de persoane la 1 ianuarie 2015, transmite INS.

INS: Numărul românilor a scăzut cu 0,3% în ultimul an

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Numărul cetăţenilor români cu domiciliu în România era de peste 22 de milioane la începutul acestui an, se arată într-un comunicat al INS.

Conform datelor statistice, procesul de îmbătrânire a populaţiei a continuat şi anul trecut, vârsta medie a populaţiei României ajungând la aproape 41 de ani.

Potrivit ultimului recensământ realizat în octombrie 2011, populaţia stabilă a României depăşea, cu puţin, 20 de milioane de persoane.

De atunci, populaţia a tot scăzut, sporul demografic al României fiind negativ.

Populaţia, după domiciliu, cuprinde: populaţia stabilă la care se adaugă persoanele cu cetăţenie română care au în acte adresa de domiciliu în România.

Conform datelor publicate de INS, numărul celor cu domiciliu în România, dar care nu locuiesc stabil în ţară este de aproximativ 2,5 milioane.

Cercetarea INS indică şi inversarea raportului dintre persoanele tinere, cu vârsta de până la 14 ani, şi cele în vârstă de peste 65 de ani.

Dacă la începutul anului trecut persoanele tinere depăşeau numărul persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, anul acesta, vârstnicii sunt deja cu peste 100.000 mai mulţi decât cei cu vârsta de până la 14 ani.


Etichete INSstatisticănumărul românilorRomâniaprocesul de îmbătrânire a populaţieimediu urbanrural

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live