Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PERSPECTIVE Duminică, 12 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

6 Martie 2015
Vizualizari: 1169
Comentează add

Înainte de Ziua Internaţională a Femeii, de pe 8 martie, INS a dat publicităţii mai multe date legate de distribuţia pe sexe din România.

INS: Femeile sunt în continuare majoritare

sergiu-stet

Foto: Arhivă.

În România traiesc peste 10 milioane de femei, persoane de sex feminin, cu aproape o jumătate de milion mai multe decât bărbaţii, indică o sinteză realizată de Institutul Naţional de Statistică.

Înainte de Ziua Internaţională a Femeii, de pe 8 martie, INS a dat publicităţii mai multe date legate de distribuţia pe sexe din România.

Vârsta medie a femeilor din România este de aproape 43 de ani, cu peste trei ani mai mare decât vârsta medie a bărbaţilor.

Speranţa de viaţă la naştere a femeilor este de peste 78 de ani, cu şapte ani mai mare decât speranţa de viaţă la naştere a bărbaţilor.

Conform datelor INS, în 2013 vârsta medie la prima căsătorie a fost de 30 de ani pentru bărbaţi şi de aproape 27 de ani pentru femei.

La prima naştere, vârsta medie a mamei a fost în anul 2013 de 26 de ani şi jumătate. În mediul rural femeile nasc primul copil mai repede, la aproape 24 de ani, iar în mediul urban la 28 de ani.

Rata fertilităţii a fost de 1,4 copii la o femeie, sub rata fertilităţii care asigură înlocuirea generaţiilor, de 2,1 copii la o femeie.

Grafic: Distribuţia pe sexe din România. Sursa: INS. (clic pe poza pentru mărire)


Etichete RomaniaINSfemeibarbatiZiua Internationala a Femeiicopiifertilitate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live