Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' (continuare) Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

9 Septembrie 2020
Vizualizari: 986
Comentează add

Deficitul comercial al României a ajuns la aproape 10 miliarde de euro în primele şapte luni ale anului.

INS: Deficitul comercial a ajuns la 10 miliarde de euro în primele 7 luni

iulian-olescu

Foto Agerpres

Deficitul comercial al ţării noastre a ajuns în primele şapte luni ale anului la aproape 10 miliarde de euro.

Față de aceeași perioadă a anului trecut, creșterea este de peste 480 de milioane de euro, arată datele publicate astăzi de Institutul Național de Statistică.

În primele șapte luni ale anului exporturile au însumat peste 34 de miliarde de euro, iar importurile au totalizat mai mult de 44 de miliarde de euro.

Astfel, exporturile au scăzut cu 16,2%, iar importurile cu 12,2 procente, față de perioada similară a anului trecut, relevă datele publicate de Institutul Național de Statistică.

Deficitul balanței comerciale, adică diferența dintre valoarea importurilor și cea a exporturilor, a atins aproape 10 miliarde de euro, fiind mai mare cu peste 480 de milioane de euro decât cel înregistrat în perioada 1 ianuarie-31 iulie 2019.

Față de luna iulie a anului trecut, exporturile din luna iulie 2020 au scăzut cu aproximativ 5%, iar importurile cu aproape zece procente.

În primele șapte luni ponderi importante în structura exporturilor și importurilor sunt deținute de grupele de produse mașini și echipamente de transport și respectiv alte produse manufacturate, iar valoarea schimburilor cu statele membre ale Uniunii Europene reprezintă în continuare aproximativ trei sferturi din totalul comerțului internațional al României.


Etichete deficitinsromania(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live