Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 20 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Helmis

20 Noiembrie 2020
Vizualizari: 698
Comentează add

Înregistrările conferinţelor de la Gaudeamus, disponibile pe gaudeamus.ro

mihaela-helmis

  

Programul zilei la Târgul Gaudeamus Radio România continuă  cu evenimentele transmise exclusiv online, o premieră pentru tradiţionalul eveniment al toamnei care are în prim plan cartea.
 
Pe platforma gaudeamus.ro este disponibilă şi o arhivă în care se regăsesc înregistrările lansărilor şi conferinţelor, aminteşte reporterul nostru Mihaela Helmis.
 
Ea notează, dintre punctele centrale ale celei de-a cincea zi a Târgului, lansarea volumului "Corneliu Coposu sub lupa Securităţii", de Marin Pop, apărută la Editura Vremea. Prefaţa, intitulată "Rezistenţă prin inteligenţă politică", este semnată de politologul Alexandru Gussi.
 
Alexandru Gussi: Datorită autorului reușim cumva să ne eliberăm parțial și să vedem partea impresionantă, care este atitudinea lui Corneliu Coposu față de acest sistem. Ce putea face un cetățean sub comunism, există cetăţeni sub comunism care au putut face ce a făcut Coposu, adică să privească în ochi sistemul cu o formă de tupeu, putem spune, care era deconcertant pentru securitate, evident erau prinşi pe picior greşit. Făcuseră totul ca să-l distrugă şi totuși el rămânea sigur de valorile pe care le reprezintă şi destinul României care nu era cel de a rămâne sub comunism.
 
(PH)

Etichete gaudeamus.roGaudeamusTârgul Gaudeamus Radio Românialansariconferinte(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live