Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Marţi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

21 Noiembrie 2019
Vizualizari: 469
Comentează add

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că este sigur că nimic nu poate afecta relațiile dintre Rusia și Serbia.

"Înregistrarea video cu un spion rus în Serbia reprezintă o provocare"

sergiu-stet

 Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov. Foto: rador.ro.

Un videoclip care arăta un ofițer de informații rus înmânând bani unui bărbat sârb din Belgrad ar trebui să fie considerat drept o provocare, se afirmă într-o declaraţie emisă joi de Ministerul rus de Externe.

Președintele sârb, Aleksandar Vucic, a ordonat o investigație în cazul incidentului, care ar putea afecta relațiile în mod normal cordiale dintre țara sa și Rusia. Într-un videoclip difuzat pe YouTube, apare un bărbat identificat ca fost atașat militar adjunct la Ambasada Rusiei la Belgrad întâlnind un agent sârb în cadrul unei operaţiuni de racolare.

Maria Zaharova, purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, a declarat în cursul unei informări de presă la Moscova că materialul video ar trebui considerat „o provocare” concepută pentru a crea „o anumită impresie”.

Ea a spus că Moscova a observat adesea provocări similare în perioada premergătoare întâlnirilor la nivel înalt dintre oficiali ruși și străini. Preşedintele Vucic urmează să călătorească la Moscova pe 4 decembrie pentru a-l întâlni pe omologul său rus, Vladimir Putin, pentru a treia oară în acest an.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că este sigur că nimic nu poate afecta relațiile dintre Rusia și Serbia. Cele două țări - slave, creștine și ortodoxe - au legături politice, militare, culturale și economice puternice.

Moscova susține Belgradul, refuzând recunoașterea independenței Kosovo, fostă provincie sârbă. "Relațiile cu Serbia sunt un parteneriat cu un caracter fratern. Nimic nu poate influența asta", a declarat Peskov în faţa jurnaliştilor.

Serbia depinde de petrolul și gazele rusești și vrea să se alăture gazoductului TurkStream, care ar ocoli Ucraina și ar transporta gazul rusesc pe piețele europene.


Etichete TurkStreamAleksandar Vucic,Ministerul rus de ExterneSerbiaMoscovaBelgrad

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live