Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 02 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

28 Februarie 2019
Vizualizari: 1213
Comentează add

Responsabilul cu vizita papală la Şumuleu Ciuc, canonicul Zoltán Oláh, a declarat că înregistrarea datelor personale va începe pe 1 martie şi se va încheia pe 31 martie.

Înregistrarea celor care vor participa la liturghia Papei la Şumuleu Ciuc

sergiu-stet

  Papa Francisc. Foto: Arhivă.

Persoanele care vor să participe pe 1 iunie la liturghia celebrată de Papa Francisc, la Şumuleu Ciuc, trebuie să se înregistreze în prealabil pe siteul pontifex.ro, au anunţat organizatorii vizitei Suveranului Pontif în România.

Responsabilul cu vizita papală la Şumuleu Ciuc , canonicul Zoltán Oláh, a declarat că înregistrarea datelor personale va începe pe 1 martie şi se va încheia pe 31 martie.

Fiecare persoană care s-a înregistrat prin e-mail va primi un cod de bare pe care trebuie să îl imprime şi fără de care nu poate intra în perimetrul de peste zece hectare din jurul Pasului Şumuleu Ciuc împrejmuit din motive de securitate.

Organizatorii îi îndeamnă pe cei interesaţi să vină în grupuri, de preferinţă grupaţi pe parohii şi să vină la Şumuleu Ciuc exclusiv cu mijloace de transport în comun. Începând din 31 mai, în oraşul Miercurea Ciuc vor putea intra doar autoturismele care au autorizaţie şi care transportă grupurile de pelerini, iar în perimetrul împrejmurit perelinii vor putea intra doar prin porţile de acces amenjate special şi după un control de securitate.

Pelerinii nu pot avea asupra lor foarfece, cuţite sau alte obiecte ascuţite, precum şi materiale inflamabile şi explozibile, în schimb pot veni cu scaune, umbrele, alimente, medicamente şi apă, în sticle de plastic de jumătate de litru.

Zoltán Oláh a mai precizat că dorinţa este menţinerea caracterului de rugăciune al manifestării şi a solicitat grupurilor de pelerini să nu aducă cu ei drapele sau inscripţii care sunt străine spiritului pelerinajului. Canonicul a mai anunţat că liturghia papală se va desfăşura în limba latină, Papa Francisc va ţine predica în limba italiană cu traducere sincronizată în limba maghiară, iar cântecele religioase vor fi intonate în limba maghiară.

Biserica Romano-Catolică va asigura traducerea în limbile română şi engleză, care vor putea fi ascultate prin telefon mobil. Liturghia papală de la Şumuleu Ciuc va fi transmisă în direct de Televiziunea publică română.

Zoltán Oláh a menţionat că deoacamdată nici un demnitar din România sau din Ungaria nu şi-a anunţat dorinţa de a participa la liturghia celebrată de Papa Francisc, la Şumuleu Ciuc.


Etichete Papa FranciscRomâniavizităŞumuleu CiucpontifexZoltán Oláh,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live