Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 24 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Iunie 2017
Vizualizari: 1280
Comentează add

Mai multe posturi de televiziune au difuzat o înregistrare în care şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, pare că ar da ordine procurorilor din subordinea să ''ajungă la premier''.

Înregistrare controversată privind o presupusă anchetă DNA a unui premier

radiojurnal

Foto: pixabay.com.

Mai multe posturi de televiziune au difuzat duminică, 18 iunie, o înregistrare în care şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, pare că ar da ordine procurorilor din subordinea să ''ajungă la premier''.  Din înregistrare nu se poate deduce despre ce premier este vorba.

Purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan, a afirmat că înregistrarea conţine fragmente care au fost rostite public ori la şedinţele de lucru de către procurorul şef, dar între ele au fost intercalate o serie de sintagme care nu îi aparţin şi care sunt menite să distorsioneze grav conţinutul celor spuse.

La rândul său, ministrul demisionar al Justiţiei, Tudorel Toader a afirmat, pe Facebook, că este vorba despre premierul Grindeanu şi că va sesiza inspecţia judiciară în legătură cu presupusa solicitare a doamnei Koveşi.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu, a declarat, că în perioada în care a fost viceprimar al Timişoarei, Sorin Grindeanu nu a avut atribuţii care să intre sub incidenţa vreunui dosar existent la DNA.

În luna februarie, o parte a presei a scris că Sorin Grindeanu ar putea fi vizat de o anchetă a DNA legată de vânzarea a aproape o mie de imobile naţionalizate. Ancheta se referă la mai mulţi funcţionari din primăria Timişoara, în condiţiile în care Sorin Grindeanu a fost viceprimar în perioada 2008 - 2012.


Etichete Laura Codruţa KovesiLivia SăplăcanTudorel ToaderTimişoaraviceprimarcorupţiefalsacuzaţiiinspecţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live