Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Tomescu

29 August 2014
Vizualizari: 1628
Comentează add

Katinka Hosszu din Ungaria a dominat prima etapă a ediţiei 2014 a Cupei Mondiale la înot în bazin scurt, desfăşurată la Doha, în Qatar.

Înotătoarea ungară Katinka Hosszu – revelaţie la Doha

razvan-tomescu

Înotătoarea ungară Katinka Hosszu. Foto: captură youtube.com

Katinka Hosszu din Ungaria a dominat prima etapă a ediţiei 2014 a Cupei Mondiale la înot în bazin scurt, desfăşurată la Doha, în Qatar.

Înotătoarea maghiară, în vârstă de 25 ani, a urcat de zece ori pe podiumul de premiere, în şapte rânduri pe cea mai înaltă treaptă şi a stabilit trei noi recorduri mondiale în probele de mixt pe distanţele de 100, 200 şi 400m.

Pentru aceste rezultate de excepţie, Katinka Hosszu a câştigat 42.500 de dolari.

A doua performeră a concursului desfăşurat la mijlocul acestei săptămâni a fost Inge Dekker din Olanda, care a câştigat patru probe – 50 şi 100m liber, 50 şi 100m fluture.

Trei victorii a înregistrat şi Mireia Garcia Belmonte din Spania, în cele două zile de concurs, la 200m fluture, 400 şi 800m liber.

În concursul masculin, au ieşit în evidenţă australianul Thomas Fraser Holmes, cu patru succese, şi multiplul campion olimpic şi mondial, sud-africanul Chad Le Clos, învingător în alte patru finale.

În clasamentul general al Cupei Mondiale de la Doha, după această primă etapă, Katinka Hosszu domină competiţia feminină, având 189 de puncte, faţă de cele 60 ale olandezei Inge Dekker, clasată pe locul secund, şi de cele 45 de puncte adunate de Mireia Garcia Belmonte.

Cu asemenea rezultate în etapa de debut, Katinka Hosszu poate câştiga pentru al treilea an consecutiv Cupa Mondială la înot în bazin scurt.

La masculin, dublul învingător al competiţiei, în 2010 şi în 2012, Chad Le Clos s-a instalat în fruntea clasamentului cu 54 de puncte, având cu şase mai multe decât Thomas Fraser Holmes şi decât maghiarul Daniel Gyurta.

Următoarea etapă a Cupei Mondiale va avea loc în zilele de 31 august şi 1 septembrie la Dubai, în Emiratele Arabe Unite. 


Etichete QatarDohaCupa MondialănataţiebazinKatinka Hosszuconcursclasament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live