Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Joi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

15 August 2022
Vizualizari: 1080
Comentează add

Înotătorul român David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, luni, la Campionatele Europene de nataţie de la Roma.

Înot: David Popovici, medalie de aur și în proba de 200 de metri de la Roma

radio-romania-actualitati

     David Popovici. Foto: Agerpres.

Înotătorul român David Popovici (17 ani) a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, luni, la Campionatele Europene de nataţie de la Roma.

Popovici s-a impus cu timpul de 1.42.97, nou record mondial de juniori.

David va mai evolua la Campionatele Europene de nataţie de la Roma şi în proba de 400 metri liber.

David Popovici deţine recordurile european şi mondial de juniori (1:43.21) în această probă, din iunie, de la Mondialele de seniori de la Budapesta.

În semifinală, David Popovici a obținut cel mai bun timp: 1:44.91. Competitorul care fusese mai rapid în serii, Kristof Milak din Ungaria, a ratat  calificarea în finală (1:47.37) și este a doua rezervă.

David Popovici a reuşit sâmbătă să câştige medalia de aur şi să bată recordul mondial în finala probei de 100 de metri liber, de la Campionatele Europene de Nataţie pentru seniori, de la Roma.

Cu un timp de 46 de secunde şi 86 de sutimi, Popovici a devenit cel mai rapid înotător din lume pe distanţa de 100 de metri.
 
Anterior, vineri seara, în calificări, sportivul român doborâse deja recordul european, pe aceeaşi distanţă - 100 de metri. Timpul cu care a intrat ieri în istorie, a fost cu 5 sutimi de secundă mai bun decât vechiul record, al lui César Cielo Filho.


Etichete david popoviciromainotnou record mondialmedalie de aurromania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live