Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Septembrie 2021
Vizualizari: 149
Comentează add

Măsuri luate de autorităţi împotriva înmulţirii alarmante a numărului de urşi din România.

Înmulţirea alarmantă a numărului de urşi din România

radiojurnal

  Foto: Arhivă.

Înmulţirea alarmantă a numărului de urşi din ţara noastră şi atacurile repetate asupra populaţiei şi gospodăriilor au determinat autorităţile să ia măsuri drastice.

Astfel, mai multi urşi de pe  raza unor fonduri cinegetice din judeţele Argeş, Mureş şi Suceava vor fi împuşcaţi, pe baza unei aprobări date de ministrul mediului.

Şi în judeţul Neamţ s-a intervenit de mai multe ori, luna acesta, pentru îndepărtarea urşilor din apropierea zonelor locuite, după cum relatează corespondenta RRA, Gianina Buftea.


Reporter: Din cele 24 de intervenții, 17 au avut loc în localitatea Bicaz-Chei, iar 14 au fost înregistrate de la începutul lunii septembrie și până în prezent. Având în vedere prezența tot mai des întâlnită a urșilor în apropierea gospodăriilor în căutare de hrană, jandarmii recomandă cetățenilor să nu lase resturi menajere depozitate necorespunzător, să își asigure animalele înainte de lăsarea întunericului, să culeagă recoltele din grădini și livezi. Autoritățile cu atribuții în domeniu s-au întâlnit la Bicaz-Chei pentru a impune măsuri, dar și legislația, deoarece unii primari se pare că nu o cunosc. Cu toate acestea, urșii  continuă să își vadă de treabă, iar oamenii se tem pentru siguranța lor și a animalelor din bătătură.


Etichete ursurşi(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live