Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

7 August 2015
Vizualizari: 1697
Comentează add

PSD, PNL şi UDMR au anunţat că vor răspunde afirmativ invitaţiei adresată de liderul UNPR Gabriel Oprea de a organiza consultări pe tema Codului Fiscal.

Iniţiativa UNPR privind Codul Fiscal primeşte răspunsuri afirmative

andrei-serban

Președintele UNPR, Gabriel Oprea. Foto: psd.ro. 

Iniţiativa UNPR privind consultările partidelor parlamentare pe tema Codului Fiscal este agreată de PNL şi UDMR.

PNL este de acord cu propunerea UNPR, despre care spune că dovedeşte faptul că şi alte partide pun raţiunea şi prudenţa înaintea entuziasmului, când este vorba despre proiecte majore pentru ţară.

Liberalii sunt de părere că este nevoie de consens şi dialog pe tema Codului Fiscal. ,

"Etapele pe care le vom parcurge, cum şi în ce fel vom stabili pentru acest an şi pentru la anul diminuarea TVA, o vom stabili în aceste discuţii", a spus purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe.

Liderul deputaţilor UDMR, Mate Andras-Levente, consideră că este necesar dialogul între partidele din parlament, deoarece Codul Fiscal are implicaţii foarte importante pentru economie şi societate.

"Cred că UDMR trebuie să participe la aceste consultări, atât cu PNL cât şi cu UNPR. Sunt formaţiuni politice din Parlamentul României, iar Codul Fiscal este un act normativ care poate influenţa întreaga societate românească şi e important pentru următorii ani", a declarat Mate Andras-Levente.

Atât PNL cât şi UNPR au propus discuţii pe tema Codului Fiscal, înainte de sesiunea extraordinară a parlamentului, programată la sfârşitul acestei luni.

Şi preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a salutat invitaţia UNPR la dialog pe tema Codului Fiscal şi spune că, la aceste discuţii, social-democraţii vor fi reprezentaţi de ministrul de finanţe, Eugen Teodorovici.

Liderul interimar al partidului mai spune, în comunicatul trimis la redacţie, că este nevoie de consens pe acest subiect şi anunţă disponibilitatea social-democraţilor de a participa şi la întâlnirea propusă de PNL.

Liviu Dragnea precizează că din toamnă ar trebui organizate întâlniri permanente, între toate partidele politice, pentru consultări şi pe alte teme, cum ar fi descentralizarea administrativă şi susţinerea românilor din diaspora.

El mai spune că s-a consultat cu premierul Victor Ponta înainte de a face aceste precizări. 


Etichete UNPRPSDPNLUDMRGabriel OpreaCodul FiscalconsultăriParlamentlegerelaxare fiscalăTVALiviu DragneaIonuţ StroeMate Andras-Levente

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live