Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Aprilie 2019
Vizualizari: 784
Comentează add

A fost lansată campania "Iniţiativă pentru viitor" pentru informarea populaţiei cu privire la importanţa vaccinării

"Iniţiativă pentru viitor"- campanie pentru vaccinare

radiojurnal

 

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România a lansat ieri, campania "Iniţiativă pentru viitor", pentru informarea populaţiei cu privire la importanţa vaccinării.

Campania de informare este cu atât mai importantă cu cât România, care se confruntă cu cea mai gravă epidemie de rujeolă din Europa, se situează pe penultimul loc în Uniunea Europeană ca rată de acoperire cu prima doză de vaccin împotriva rujeolei, cu 86%, media europeană fiind de 93,5%.   

Radu Gănescu, preşedinte Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România: "Cred că viitorul nostru, că vorbim de pacienţi, că vorbim de cetăţeni, viitorul nostru este un subiect foarte strâns de vaccinare.

Ce vrem să facem din această iniţiativă? Vrem să îi aducem alături pe toţi cei care doresc să ia parte la această discuţie, la acest grup de lucru. Singura noastră dorinţă este ca la sfârşitul dezbaterilor să putem să ajungem la o concluzie favorabilă tuturor, să avem campanii de informare, să facem un ghid.

Vrem să informăm şi pacienţii, să facem workshop-uri, să învăţăm de la medici, să interacţionăm cu autorităţile.

Ca un rezultat pozitiv ar fi ca împreună cu toată lumea să mergem alături de legislativ, să-l abordăm şi să avem o discuţie privitor la Legea vaccinării, o discuţie care să se concretizeze".


Etichete Iniţiativă pentru viitorcampaniaepidemievaccinarerujeolaRadu GănescuCoaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni CroniceLegea vaccinării

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live