Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

16 Octombrie 2019
Vizualizari: 357
Comentează add

Iniţiativa legislativă a ministrului de finanţe în exerciţiu privind impozitarea bacşişului a trecut astăzi de Senat. A fost votată în plen, dar nu de toate partidele.

Iniţiativa legislativă privind impozitarea bacşişului a trecut de Senat

alina-stanuta

Foto Agerpres

Iniţiativa legislativă a ministrului de finanţe în exerciţiu privind impozitarea bacşişului a trecut astăzi de Senat. A fost votată în plen, dar nu de toate partidele.

PNL a fost împotrivă, iar senatorii UDMR s-au abţinut. Despre argumentele lor, în relatarea reporterului nostru Alina Stănuţă, care a urmărit dezbaterile de astăzi din Senat.


Reporter: Potrivit documentului, operatorii economici au obligația de a înmâna clientului o notă de plată în prealabil emiterii bonului fiscal în care sunt prevăzute rubrici din care clientul poate alege nivelul bacșișului oferit între, 0 și 15%. Sumele provenite din încasarea bacșișului se distribuie integral salariaților, mai prevede documentul, care a fost inițiat la propunerea patronatelor din Horeca, un sector important al industriei serviciilor alimentare.


Eugen Teodorovici, senator PSD: Este discutată, convenită cu mediul de afaceri, există toate avizele Consiliului Economic Social, ale Consiliul Legislativ.


Reporter: Senatorul UDMR Tantos Barna este rezervat și nu știe în ce măsură propunerea se poate aplica.


Tantos Barna: Ar însemna practic ca fiecare client, înainte să plătească, în momentul în care cere nota de plată, să fie întrebat dacă dorește să plătească bacșiș.


Reporter: PNL a votat împotriva propunerii legislative. Explică de ce senatorul liberal Florin Cîțu.


Florin Cîțu: Acum, pe ultima sută de metri, încearcă să introducă o nouă taxă, să taxeze bacșișul. Vă dați seama cât de mare este gaura la buget și ce dezastru lasă la finanțe, dacă se duc să impoziteze bacșișul.


Reporter: Propunerea legislativă va fi transmisă către Camera Deputaților, care este for decizional în acest caz.


Etichete initiativa legislativasenatimpozitare bacsissenatoripnludmrpsd

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live