Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Octombrie 2018
Vizualizari: 474
Comentează add

Preşedintele USR, Dan Barna, a precizat că iniţiativa este susţinută de peste 850 de mii de semnături. Uniunea Salvaţi România este iniţiator al strângerii de semnături.

Iniţiativa "Fără penali în funcţii publice"ajunge la Curtea Constituţională

radiojurnal

 Preşedintele USR, Dan Barna.         Foto: Arhivă.

Iniţiativa cetăţenească "Fără penali în funcţii publice" va fi depusă joi, 25 octombrie, la Curtea Constituţională, a anunţat preşedintele USR, Dan Barna. El a precizat că iniţiativa este susţinută de peste 850 de mii de semnături, dar şi că peste o sută de primării din ţară au refuzat să valideze o parte din semnături.

Dan Barna a explicat de ce consideră acest moment oportun pentru a depune iniţiativa la CCR.

"În acest context în care statul de drept este atacat fără precedent, în acest context în care vedem că şi parchetele - se exercită asupra lor o presiune extraordinară, în acest context în care tocmai l-am văzut ieri pe Liviu Dragnea eliminând ideea că acea curte specială pentru magistraţi ar putea să fie eliminată, astfel cum solicită Comisia de la Veneţia, considerăm că este momentul ca Iniţiativa "Fără penali" să meargă mai departe. I-am transmis şi preşedintelui această informaţie, că ne dorim un sprijin şi din partea domniei sale pentru ca această iniţiativă să intre în procedură parlamentară şi să ajungă la referendum şi, din aceste considerente, astăzi, depunem la Curtea Constituţională cele aproape 850.000 de semnături, pentru a împinge mai departe procesul, urmând să ne adresăm cu procese individuale primarilor care refuză pe diverse motive să respecte legea", a declarat pre;edintele USR, Dan Barna.


Etichete Dan Barna"Fără penali în funcţii publice"CCRCurtea ConstituţionalăUSRComisia de la Veneţia,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live