Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100 DE MINUTE BUNE - continuare Miercuri, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

13 Martie 2018
Vizualizari: 436
Comentează add

Consolidarea flancului estic al Alianţei Nord-Atlantice reprezintă una din principalele teme de discuţie ale reuniunii B 9, care începe marţi, la Bucureşti.

"Iniţiativa Bucharest 9" la Palatul Parlamentului

florin-lepadatu

 

Consolidarea flancului estic al Alianţei Nord-Atlantice reprezintă una din principalele teme de discuţie ale reuniunii B 9, care începe marţi, la Bucureşti, la Palatul Parlamentului.

Miniştrii apărării din nouă foste ţări comuniste, oficialităţi NATO şi reprezentanţi ai Departamentului american al Apărării vor discuta şi despre alte aspecte ale cooperării militare.

Despre agenda convorbirilor, are mai multe informaţii redactorul RRA, Radu Dobriţoiu: "În timpul reuniunii celor nouă aliaţi NATO de pe flancul de est vor fi analizate aspecte privind consolidarea interoperabilităţii forţelor aliate în formatul de cooperare B 9 cu cele ale SUA, creşterea mobilităţii trupelor pe flancul estic, precum şi cele referitoare la o abordare comună în domeniul consolidării cooperării dintre NATO şi Uniunea Europeană.

Potrivit declaraţiilor făcute la cea mai recentă întrunire a miniştrilor apărării din NATO, desfăşurată la Bruxelles, ministrul Mihai Fifor va accentua importanţa pe care o au pentru securitatea Alianţei evoluţiile din Marea Neagră, regiune în care acţiunile militare ale Rusiei s-au intensificat.

Într-un interviu pentru Radio România Actualităţi, ministrul apărării Mihai Fifor a subliniat dorinţa României ca evoluţiile din regiunea Mării Negre să reprezinte o temă distinctă în cadrul summitului NATO din acest an, care se va desfăşura la Bruxelles.

Dezbaterile reprezintă o oportunitate pentru armonizarea poziţiilor naţionale ale statelor membre ale formatului B 9 pe subiecte ce se vor regăsi pe agenda summitului NATO din iulie, de la Bruxelles."


Etichete "Iniţiativa Bucharest 9"NATO

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live