Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

4 Mai 2020
Vizualizari: 527
Comentează add

Îngrijorări legate de disputa comercială dintre SUA şi China

sergiu-stet

  Foto: Arhivă.

Noi îngrijorări legate de tensiunile comerciale dintre China şi SUA s-au făcut resimţite la bursele asiatice şi europene. Aceste îngrijorări au fost amplificate de două studii de afaceri care au confirmat reduceri drastice ale producţiei şi comenzilor.

BBC transmite că principalul indice bursier din Hong Kong, Hang Seng, înregistra la închiderea bursei o scădere mai mare de 4%, iar indicele Europe a pierdut 2,5%.

Încă o dată, investitorii de la burse au fost îngrijoraţi de perspectiva războiului comercial dintre principalele două economii ale lumii. Aceste nelinişti au existat şi înainte de pandemie, iar acum au fost amplificate de sugestiile Washingtonului conform cărora virusul ar proveni dintr-un laborator de cercetare din China.

Studii din Europa şi Asia au confirmat dovezi iniţiale referitoare la reducerea producţiei şi a comenzilor noi. Pentru sectorul manufacturier din Europa, de exemplu, rezultatele au fost cele mai slabe de la demararea respectivelor studii, în urmă cu 20 de ani.


Etichete Hong KongHang Seng,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live