Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Marţi, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Octavian Begu

9 August 2019
Vizualizari: 1469
Comentează add

Pentru aproape 15 cenţi pe zi, o firmă privată chineză propune un sistem ambiţios high tech de îngrijire a celor în vârstă

Îngrijire bătrâni high tech

octavian-begu

   Foto: Arhiva/UN Photo

În estul Chinei, o firmă privată propune un sistem ambiţios high tech de îngrijire a celor în vârstă pentru un abonament de doar un yuan pe zi, circa 15 cenţi americani, notează Reuters.

Compus dintr-un modem, o cameră Web, cuplată la un sistem de televiziune, şi un asistent vocal robotizat de tip Siri, sistemul oferă clienţilor acces la telemedicină, un sistem de alertare a ambulanţei şi servicii contra-cost de menaj şi furnizare de alimente la domiciliu.

Lansat cu doar 34 luni în urmă, sistemul are deja 220 de mii de abonaţi în 16 oraşe, iar şefii companiei speră să ajungă la 30 de milioane de înscrieri în 2021, când se speră listarea la bursă a acesteia.

În mod tradiţional, copiii chinezi îşi îngrijesc părinţii în vârstă, dar politica unui singur copil şi plecarea multora la muncă departe în marile oraşe, a făcut ca mulţi bătrâni să rămână singuri.

Numărul de aziluri şi de case pentru pensionari este în creştere, dar sunt prea scumpe pentru multe familii şi nici nu au un bun renume.

China are în prezent un sfert de miliard de vârstnici, iar cifra ar urma să se dubleze până în 2050, când bătrânii vor reprezenta peste o treime din populaţia ţării. 


Etichete pensionariingrijire batraniSiripensionariChina

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live