Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Ilie Pintea, Kandahar

30 Noiembrie 2017
Vizualizari: 4424
Comentează add

Militarii români dislocați în Afganistan au printre misiunile lor și una aparte.

Îngerii păzitori din Afganistan Îngerii păzitori din Afganistan - Conține audio Îngerii păzitori din Afganistan - Conține video

ilie-pintea-kandahar

Militarii din  Compania 3 Desert Eagles, Batalionul Infanterie Protecția Forței Brave Hearts (foto: Ilie Pintea)

În Afganistan, unde un singur pas poate face diferența dintre viață și moarte, îngerii păzitori nu poartă aripi, ci armament de infanterie, cască și vestă de protecție. Militarii batalionului 280 Infanterie Protecția Forței ”Brave Hearts”, care se află acum în teatrul de operații, execută misiuni de tip Guardian Angels, despre care mi-a vorbit căpitanul Ionuț Agache, comandantul Companiei 3 Desert Eagles.

Echipele de consiliere și suport din cadrul Coaliției lucrează direct cu partenerii locali, iar activitatea lor nu este lipsită de amenințări.  Îngerii păzitori ai armatei române sunt prezenți zi de zi în teatrul de operații, iar de vigilența lor depinde viața celor pe care îi au în grijă.

Când am însoțit un pluton într-o misiune de patrulare lângă Kandahar, am primit și eu un înger păzitor, care m-a însoțit pas cu pas și a avut grijă să ajung cu bine înapoi. Chiar dacă teatrul de operații presupune riscuri, prezența militarilor români alături de echipele de consiliere și suport inspiră siguranță, mai ales că profesionalismul lor e dincolo de orice îndoială.


Etichete Afganistan 2017Brave Heartsarmata romanaGuardian AngelBatalionul 280 Infanterie

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live