Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Alex Lancuzov

10 Iunie 2020
Vizualizari: 3839
Comentează add

Infrastructură și Turism : promisiuni nenumărate, rezultate puține

alex-lancuzov

Minivacanța de Rusalii și cozile formate, din nou pe DN 1 Valea Prahovei sau pe Autostrada Soarelui au readus în discuție legătura între infrastructura de transport și turism.

În ultimii ani, promisiunile pentru autostrăzi noi s-au numărat în sute de kilometri doar pentru a fi contrazise de realitate.


Drumurile de mare viteză dar și căile ferate sunt vitale turismului, o industrie care în România, aduce aprox. 2 % din PIB, comparativ cu 18 % în Croația, țară recent intrată în Uniunea Europeană și care a depășit 1300 de kilometri de autostradă. (Bulgaria are 6.8 % din PIB  conform raportului Eurostat.)

Din păcate, România nu are nici acum o autostradă care să taie Carpații fie pe Valea Prahovei sau pe Valea Oltului cu atât mai mult în Moldova sau Oltenia nu este niciun kilometru de drum rapid.


Lăsată în paragină este și calea ferată în timp ce magistrala de metrou din cartierul Drumul Taberei a ajuns izvor nesecat de bancuri.

AUDIO: O sinteză a promisiunilor de ,,drumuri bune " din ultimii 5 ani.

(RS)


Etichete exclusiv radioInfrastructurăTurismpromisiuni nenumăraterezultate puține(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live