Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Vineri, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Ianuarie 2020
Vizualizari: 354
Comentează add

Infracționalitatea este „foarte ridicată” în sistemul sanitar, a declarat reprezentantul Direcției de Investigare a Infracționalităţii Economice din cadrul IGP.

„Infracționalitate ridicată” în sistemul sanitar

radiojurnal

Foto: Arhivă/ Agerpres

Infracționalitatea este foarte ridicată în sistemul sanitar, a declarat la o conferință pe tema luptei împotriva corupției și a fraudei reprezentantul Direcției de Investigare a Infracționalităţii Economice din cadrul Inspectoratului general al Poliției Române, comisarul Daniel Bratu.

El a explicat că printre infracțiunile cercetate de poliția economică se numără și cea privind falsul informatic, o practică foarte utilizată, când unitățile spitalicești fac decontări la Casa de Sănătate. Comisarul Daniel Bratu despre tipurile de infracțiuni din sistem.

Daniel Bratu: Începând de la infracțiuni de corupție, luare-dare și condiționare a exercitării actului medical de primire a anumitor foloase necuvenite, până la internări fictive, decontari fictive, deturnare de fonduri, executări de lucrări necorespunzătoare. Mulți manageri de unităţi spitalicești au atras fonduri de la bugetul local sau de la bugetul, cel puțin al municipiului București, de la primăria capitalei, pentru realizarea unor investiții sau pentru achiziționarea unor sisteme folosite în actul medical, însă fără nici o eficiență.


Etichete infractiunesistemsanitar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live