Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

6 Aprilie 2020
Vizualizari: 364
Comentează add

Informaţii pentru şoferii autovehiculelor mai grele de 2,4 t.

Informaţii pentru şoferii autovehiculelor mai grele de 2,4 t

florin-lepadatu

Arhivă foto: Răzvan Stancu

Şoferii autovehiculelor mai grele de 2,4 t care intră în țară nu mai sunt obligați să opteze pentru carantină sau izolare, dar trebuie să completeze o declarație pe proprie răspundere cu datele de contact.

Pentru șoferii care tranzitează România pe cele cinci culoare speciale dedicate camioanelor nu mai este obligatorie nici declarația pe proprie răspundere, dar cu câteva condiții: tranzitarea țării să se facă în cel mult 48 de ore, cu tot cu pauză, iar staționarea să se efectueze în parcările special amenajate.

Care sunt cele cinci culoare dedicate tranzitului și cum se circulă pe șoselele principale, ne spune reporterul RRA, Alex Lancuzov: "Primul culoar, de altfel și cel mai important, are două trasee.

Astfel, astăzi șoferii camioanelor care tranzitează România dinspre Ungaria spre Bulgaria pot intra în țară pe la Nădlac II sau pe la Borș, se merge în ambele situații pe Valea Oltului, cu ieșire din țară pe la Giurgiu - Russe.

Tot pentru relația Ungaria - Bulgaria se poate alege şi traseul Nădlac 1 - Lugoj - Calafat.

Pentru relaţia Ucraina - România - Bulgaria şi retur este DN2 Siret - Suceava - Bacău - Bucureşti - Giurgiu - Ruse, iar pentru ruta Ucraina - Rusia avem traseul pe la Halmeu, Arad, Timişoara şi Moraviţa.

Ultimul culoar, de altfel şi cel mai lung, pentru că străbate ţara de la vest la est, este Nădlac II - Sibiu - Albiţa, cu intrare în Republica Moldova.

În sudul ţării, restricţiile de la Ţăndărei, în Ialomiţa, înseamnă trasee deviate şi ocol de zeci de kilometri.

Atenţie, pentru ruta Bucureşti - Slobozia - Hârşova se merge deviat pe autostrada Soarelui până la Constanţa sau pe autostrada Soarelui A2, până la Feteşti şi apoi DN3B.

Pentru traseul Brăila Constanţa, pe DJ221 Gura Ialomţei sau, tot pe la Feteşti, pe DN3B.

Ultima informaţie, tot pentru transportatori: pe perioada stării de urgenţă se suspendă interdicţia de pe DN1 Valea Prahovei.

Astfel, camioanele grele pot circula şi pe timpul zilei pe segmentul Ploieşti - Braşov."


Etichete camioanetiruri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live