Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

George Nuţă

1 Martie 2017

Sindicatul agricultorilor olteni a organizat întâlniri cu fermierii pentru a le furniza informaţii la zi despre această oportunitate oferită de Uniunea Europeană.

Informaţii de actualitate pentru producătorii agricoli Informaţii de actualitate pentru producătorii agricoli - Conține audio

george-nuta
Atragerea fondurilor europene a însemnat şi înseamnă o provocare pentru mulţi agricultori dornici pentru a obţine bani pentru dezvoltare, dar mai puţin familiarizaţi cu întocmirea documentelor necesare.
 
Sindicatul agricultorilor olteni a organizat întâlniri cu fermierii pentru a le furniza informaţii la zi despre această oportunitate oferită de Uniunea Europeană.
 
AUDIO: Europa verde. Euranet Plus.
 
Amănunte de la Ion Păunel, preşedintele organizaţiei.
 
Ion Păunel: Sindicatul Producătorilor Agricoli Olt încearcă să vină în sprijinul fermierilor cu noutăţile anului. Am dori să fim mult mai aproape de fermierii olteni pentru că din informaţiile noastre vedem că foarte mulţi oameni nu cunosc atât de bine mecanismul fondurilor europene, nu cunosc atât de bine tot ceea ce înseamnă subvenţiile APIA şi tot ceea ce înseamnă regulile de comercializare a produselor agricole şi, bineînţeles, noile programe pe care Ministerul Agriculturii le pune la dispoziţie. Chiar am şi numit acest simpozion „Fondurile europene pe înţelesul tuturor”, pentru că venim cu informaţii de actualitate pentru toate măsurile şi submăsurile din PNDR, pentru ce înseamnă subvenţie agricolă, sprijinul cuplat şi, bineînţeles, despre ajutoarele pe care le anunţă anul acesta Ministerul Agriculturii. Pe noi, oltenii, în primul rând ne interesează acel program de sprijinire a produsului tomate. Am început acţiunea în comuna Grădinari, localitatea Voiceşti, comuna Pleşoiu, în cea mai renumită localitate din judeţul Olt, pentru tomata extratimpurie. Tomata de Izbiceni este atât de bine cunoscută. Interesul este crescut şi oamenii doresc să afle informaţii cât mai curate şi cât mai aproape de adevăr.

Etichete comisi aeuropeanaeuropa verdeagricultorisindicatul agricultorilor olteni

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live