Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Mai 2020
Vizualizari: 488
Comentează add

Premierul a amintit că purtarea măştii de protecţie a devenit de astăzi obligatorie în mijloacele de transport în comun şi în alte spaţii publice închise.

Informarea populaţiei cu privire la restricţiile în starea de alertă

radiojurnal

 Premierul Ludovic Orban.        Foto Agerpres

Autorităţile vor insista în perioada imediat următoare pe informarea populaţiei cu privire la măsurile, obligaţiile şi restricţiile din perioada stării de alertă care a început vineri, 15 mai, iar iniţial recomandarea către forţele de ordine este să comunice noile prevederi şi să solicite respectarea lor, apoi vor urma sancţiunile, a explicat astăzi premierul Ludovic Orban.

"Guvernul va lansa o campanie de informare publică cu privire la toate măsurile sanitare şi de securitate în muncă. Practic, vor fi transmise, cetățenii să le cunoască. După această perioadă de informare, sigur, dacă cineva nu va respecta, putem să dăm și amenzi. Dar deocamdată să fie corect informați oamenii", a declarat premierul Ludovic Orban.

Premierul a amintit că purtarea măştii de protecţie a devenit de astăzi obligatorie în mijloacele de transport în comun şi în alte spaţii publice închise.

Sunt permise deplasările în interiorul localităţilor sau al zonelor metropolitane, iar în afara lor, doar cu motive justificate, precizate într-un nou formular de declaraţie pe proprie răspundere.

Revenirea la serviciu se face de asemenea cu condiţia respectării unor reguli de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Ludovic Orban a mai subliniat că periodic, la două săptămâni, autorităţile vor analiza evoluţia situaţiei şi vor decide posibile noi măsuri de relaxare a restricţiilor. El a mai anunţat că guvernul caută în prezent o soluţie legală cu privire la amenzile din timpul stării de urgenţă.


Etichete mascăLudovic Orbanalertăobligațiirestricții

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live