Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Joi, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

17 Mai 2019
Vizualizari: 777
Comentează add

Inflaţia şi-a inversat trendul descendent din 2018, iar preţurile au crescut în primele luni ale anului 2019.

Inflaţia şi-a inversat trendul descendent

radu-dobritoiu

Inflaţia şi-a inversat trendul descendent înregistrat în ultima parte a anului trecut, iar preţurile au urcat în primele trei luni din 2019 mai mult decât estimările Băncii Naţionale, a spus astăzi guvernatorul, Mugur Isărescu. Inflaţia din România este astfel, alături de cea din Ungaria, printre cele mai mari din Uniunea Europeană.

Mugur Isărescu: Cea mai mare contribuţie la acest... Să îl numesc, /.../ al inflaţiei o au legumele, fructele, ouăle, deci preţurile volatile. De asemenea, produsele din tutun şi combustibilii.


Realizator RRA: Guvernatorul BNR a atras atenţia şi că se menţine excedentul de cerere pentru produse şi servicii în raport cu potenţialul economiei, ceea ce duce la creşterea importurilor şi la dezechilibrul balanţei comerciale. De exemplu, a spus Mugur Isărescu, în primele două luni ale anului importul de legume a fost mai mare decât cel din perioada similară din 2018. Potrivit raportului BNR, inflaţia ar urma să rămână deasupra ţintei Băncii Centrale şi în următoarele trei trimestre, urmând ca ulterior să revină spre valoarea de 3,5 procente.
 


Etichete Mugur Isarescuinflatie 2019

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live