Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE(Continuare) Duminică, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Valică

30 Aprilie 2014
Vizualizari: 1172
Comentează add

Eurostat informează că cele mai importante creşteri de preţuri s-au înregistrat la servicii, urmate de alimente, alcool şi tutun.

Inflaţia în zona euro, "cu 0,7% mai mare decât în aprilie 2014"

carmen-valica

Foto: Arhivă

Inflaţia în Zona Euro este în aprilie în creştere cu 0,7% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, arată estimarea publicată astăzi de biroul de statistică al Uniunii Europene.

Eurostat informează că cele mai importante creşteri de preţuri s-au înregistrat la servicii, urmate de alimente, alcool şi tutun.

Datele sunt publicate în contextul în care mai multe ţări din Zona Euro dau semne de redresare economică, însă rata mare a şomajului rămâne motiv de îngrijorare pentru economiştii europeni.

Spania a anunţat, azi, cea mai rapidă creştere economică din ultimii 6 ani.

Este vorba despre datele pentru primul trimestru din 2014, în care produsul intern brut a crescut cu 0,4% în ciuda unei rate a şomajului de 26%.

Spania a ieşit din recesiune anul trecut, iar guvernul de la Madrid urmează să prezinte, azi, programul de stabilitate economică pentru următorii 3 ani.

Documentul care va fi trimis la Bruxelles stabileşte obiectivele de creştere economică, de reducere a şomajului şi a deficitului public.

Şomaj record în Grecia şi Spania

După ani de austeritate, principala problemă a Spaniei, a arătat recent Comisia Europeană, rămâne şomajul, cu un nivel depăşit doar de cel din Greciei.

La polul opus se plasează Germania, unde pe fondul creşterii economice, aprilie este a 5-a lună consecutivă în care rata somajului scade.

Potrivit Bloomberg, şomajul a scăzut în aprilie dublu faţă de cât se aşteptau autorităţile.

Germania rămâne liderul redresării din Zona Euro, dar potrivit declaraţiilor formulate la începutul lunii de preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, starea Zonei Euro e destul de îngrijorătoare, iar stagnarea riscă să trasforme problema şomajului în una structurală.

Un studiu publicat de Agenţia Reuters arată, totuşi, că, deşi încrederea în ţările afectate de criza datoriilor suverane rămâne slabă pe pieţele internaţionale, indicatorul de încredere s-a îmbunătăţit semnificativ pentru Franţa, Grecia sau Portugalia.

Pesimism se simte pentru Italia şi Croaţia, iar Ucraina a înregistrat cea mai mare scădere a încrederii pe fondul tensiunilor din ultimele luni.


Etichete inflaţieeuroserviciitutunalcoolEurostat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live