Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (* Meteo * Sport) Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

14 Mai 2018
Vizualizari: 715
Comentează add

CFA România, organizaţie care reuneste analişti financiari, estimează că inflaţia se va situa la 5-6 % până la sfârşitul anului.

Inflaţia ar urma să mai crească în următoarele luni, susţine CFA România

iulian-olescu

 

Inflaţia ar urma să mai crească în următoarele luni, arată prognozele membrilor CFA România, organizaţie care reuneste analişti financiari. Alexandra Smedoiu este vicepreşedinte al organizaţiei. 

"Inflaţia credem că se va majora în continuare şi ne vom situa până la sfârşitul anului undeva în jurul valorii de 5-6%. Majorarea dobanzilor va continua, însă acestea vor rămâne real negative, prin urmare, chiar dacă punem banii la bancă şi dobânzile la depozite vor creşte, economiile noastre vor fi anulate de rata inflaţiei. Deci, trebuie să ne gândim foarte bine în ce ne investim banii. Şi e o depreciere în continuare a leului faţă euro, am spus uşoară, nu neapărat bazată pe fundamente, ci pe faptul că există mecanisme ale Băncii Naţionale a României de a contracara o devalorizare accentuată a monedei naţionale în contextul în care o mare parte din economia României este deja euroizată, dacă pot să mă exprim aşa", a declarat Alexandra Smedoiu.


Etichete Alexandra Smedoiuinflaţieleueurocurs

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live