Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut (CONTINUARE) Vineri, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

6 August 2019
Vizualizari: 305
Comentează add

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a atras atenţia că inflaţia se va menţine peste nivelul de 3,5% până la sfârşitul acestui an, adică va depăşi limita superioară fixată de BNR.

Inflaţia se va menţine peste nivelul de 3,5%

florin-lepadatu

 Foto BNR

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a atras atenţia că inflaţia se va menţine peste nivelul de 3,5% până la sfârşitul acestui an, adică va depăşi limita superioară fixată de Banca Naţională.

Mugur Isărescu a mai spus, luni, că bugetul de stat este relativ tensionat, dar a precizat că BNR observă şi încurajează tendinţa guvernului de a ţine lucrurile sub control prin păstrarea ţintei de deficit bugetar, uşor sub nivelul de anul trecut.

Mugur Isărescu: "Încurajăm un asemenea comportament pe toate căile care stau la dispoziţia Băncii Naţionale.

Am observat în ultima lună şi o anumită creştere a veniturilor bugetare, ceea ce nu este de neglijat.

Suntem preocupaţi, dar nu vedem lucrurile în negru şi lucrăm cu guvernul pentru ca într-un an electoral, un an dificil din punct de vedere social, politic, să se păstreze toate echilibrele, şi echilibru financiar şi economic, dar şi echilibru social şi politic."

Mugur Isărescu a spus că aşteaptă rectificarea bugetară anunţată de guvern pentru a face mai multe consideraţii pe această temă.

Deficitul bugetar pe primul semestru al anului a fost de 1,94% din Produsul Intern Brut, în creştere de la 1,4% după primele cinci luni, potrivit datelor publicate săptămâna trecută.

Pe de altă parte, Consiliul de Administraţie al BNR a hotărât menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2,5% pe an, pentru a noua oară consecutiv, informează Rador.


Etichete BNRMugur Isărescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live