Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Duminică, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

8 Ianuarie 2021
Vizualizari: 147
Comentează add

Autorităţile mizează pe funcţionarea a aproximativ o mie de centre, cu o capacitate de 150 de oameni vaccinaţi zilnic.

Înființarea centrelor de vaccinare anti-COVID-19 va fi simplificată

adriana-turea

 Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii.         Foto: Arhivă.

Ministerul Sănătăţii vrea să simplifice procedurile pentru înfiinţarea şi autorizarea centrelor de vaccinare anti-COVID-19. Autorităţile mizează pe funcţionarea a aproximativ o mie de centre, cu o capacitate de 150 de oameni vaccinaţi zilnic, în perspectiva trecerii la următoarele etape ale campaniei cu de imunizare.

Ministrul Vlad Voiculescu spune că în prezent, se lucrează la modificarea legislaţiei pentru stabilirea normelor privind autorizarea, organizarea şi funcţionarea centrelor de vaccinare.

Direcțiile de Sănătate Publică vor aviza temporar funcționarea centrelor de vaccinare pe baza unei declarații pe proprie răspundere a conducerii unității privind respectarea condițiilor prevăzute în normele de funcționare.

Pentru schimbarea destinației spațiului în care vor funcționa centrele de vaccinare, vor fi necesare acordul deținătorului sau a administratorului acestuia pe baza căruia se va emite hotărârea Comitetului Județean sau a Municipiului București pentru situații de urgență.

Ministerul Sănătății a mai solicitat Direcțiilor de Sănătate Publică să evalueze centrele de vaccinare astfel încât acestea să funcționeze în parametri legali. Se vor verifica respectarea regulilor generale de funcționare, respectarea circuitelor, dotarea spațiilor și kiturile de vaccinare.


Etichete vaccincoronavirusVlad Voiculescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live