Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DOCUMENTARELE RRA Joi, 09 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Septembrie 2019
Vizualizari: 290
Comentează add

Guvernul a adoptat o hotărâre privind înfiinţarea Băncii de resurse genetice vegetale pentru legumicultură, floricultură, plante aromatice şi medicinale Buzău.

Înfiinţarea Băncii de resurse genetice vegetale

radiojurnal

Palatul Victoria. Foto: Arhivă

Guvernul a adoptat o hotărâre privind înfiinţarea Băncii de resurse genetice vegetale pentru legumicultură, floricultură, plante aromatice şi medicinale Buzău, a anunţat purtătorul de cuvânt al executivului, Nelu Barbu, la o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

România este dependentă de importul de seminţe pentru o serie de plante pentru că nu are o astfel de bancă de resurse genetice vegetale, a afirmat Nelu Barbu.

El a adăugat că în acest fel va fi conservat patrimoniul genetic vegetal aflat în acest moment la Staţiunea de cercetare legumicolă din Buzău şi pe cuprinsul ţării, care cuprinde peste 10.000 de soiuri de legume, plante medicinale şi aromatice.

Potrivit experţilor, în momentul în care această bancă genetică va deveni cu adevărat funcţională, ea va contribui major la redresarea horticulturii româneşti prin introducerea în cultură a unor soiuri autohtone cu potenţial superior de producţie şi calitate.


Etichete bancavegetala

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live