Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Vineri, 05 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc

14 Decembrie 2014
Vizualizari: 1410
Comentează add

Ieri zeci de mii de oameni au participat în SUA la marşurile pentru justiţie şi drepturi civile pentru toată lumea, indiferent de culoarea pielii, la Washington, New York, Boston.

Indignare și proteste în mai multe orașe din SUA

doina-saiciuc

Proteste la New York. Arhivă Foto: captură video.

În Statele Unite, cel puţin 25.000 de oameni au participat la marşurile pentru justiţie şi drepturi civile pentru toată lumea, indiferent de culoarea pielii, la Washington, New York, Boston.

Ei cer dreptate pentru bărbaţii negri ucişi de poliţişti albi în condiţii considerate controversate.

Cele mai recente cazuri: adolescentul Michael Brown, împuşcat la Ferguson, şi Eric Garner, strangulat la New York.

"Suntem aici pentru dreptate! Sper ca vocile noastre să fie auzite. Vom veni mereu aici, dar data viitoare când vom veni vrem să venim pentru o celebrare, nu pentru o asasinare" - a spus mama lui Eric Garner mulţimii de mii de oameni veniţi în Washington din întreaga Americă, la marşul numit "al dreptăţii".

Mii de protestatari în Washington DC s-au îndreptat, pe simbolicul bulevard Pennsylvania, către Capitoliu. "Vieţile negrilor contează", "Pe cine protejaţi?", "Pe cine serviţi?" - cu asemenea pancarte s-au adunat în Piaţa Libertăţii protestatari veniţi din toată ţara pentru a atrage atenţia politicienilor asupra uciderii de către poliţişti albi a unor bărbaţi negri neînarmaţi.

În Washington, marşul a fost organizat de Alianţa pentru Acţiune Naţională, condusă de reverendul Al Sharpton, care a cerut Congresului să adopte o lege care să permită procurorilor federali să preia cazuri care implică poliţia.

Modul în care forţele de ordine tratează minorităţile şi rasismul, în general, au revenit în prim-plan în Statele Unite.

Şi preşedintele Barack Obama a recunoscut că în America rasismul este încă o problemă gravă de actualitate şi a făcut apel la perseverenţă din partea populaţiei pentru a o depăşi.


Etichete SUAprotestemarsurijustitiedrepturi civileBostonWashingtonNew YorkFergusonMichael BrownEric GarnernegrialbiCongresrasismBarack ObamaCapitoliu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live