Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NUMAI MUZICA Marţi, 11 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Octombrie 2017
Vizualizari: 808
Comentează add

Indicele ROBOR la trei luni ar putea să scadă accentuat spre sfârşitul anului, când se fac majoritatea cheltuielilor bugetare, estimează analiştii economicii.

Indicele ROBOR la trei luni ar putea să scadă spre sfârşitul anului

radiojurnal
Indicele ROBOR la trei luni ar putea să scadă accentuat spre sfârşitul anului, când se fac majoritatea cheltuielilor bugetare, estimează analiştii economicii.
 
Ei spun că acum nu există suficientă lichiditate pe piaţă, în pofida intervenţiilor BNR care a împrumutat băncile comerciale, de două ori într-o săptămână, cu peste 13 miliarde de lei.
 
De aceea ROBOR a continuat să crească, până la valoarea 1.82% atinsă ieri, însă trendul ar urma să se inverseze spre sfârşitul anului, a explicat, la RRA, Dan Bucşa, responsabil pentru zona Europei Centrale si de Est al băncii Unicredit:
 
Dan Bucşa: În momentul în care guvernul va cheltui lichiditatea se va reface în piaţă şi probabil vom avea o cădere a dobânzilor ROBOR cel puţin, s-a putea duce înspre 1%, poate chiar sub 1%. Depinde foarte mult de presiunea pe curs: cu cât e presiunea mai mare pe curs cu atât mai puţin se va întoarce dobânda. Dar la anul, fie prin creşteri de dobândă ale BNR, fie prin presiunea pieţei, e clar că ROBOR va rămâne la nivelul semnificativ mai mare decât anul acesta

Realizator: Indicele ROBOR, reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele şi, în funcţie de această valoare, care sunt calculate şi dobânzile la creditele în lei.

Etichete Indicele ROBOR la trei luniar putea să scadă spre sfârşitul anuluianalistidan bucsa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live