Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Decembrie 2017
Vizualizari: 551
Comentează add

În mesajul prilejuit de Ziua Constituţiei României, preşedintele Iohannis îndeamnă toate instituţiile statului să ţină cont nu doar de litera, ci şi de spiritul legii fundamentale.

"Independenţa justiţiei şi lupta anticorupţie sunt valori constituţionale"

radiojurnal

 Klaus Iohannis,   preşedinteleRomâniei foto: precidency.ro

Promovarea statului de drept şi a independenţei justiţiei, lupta împotriva corupţiei, asigurarea integrităţii în funcţiile şi demnităţile publice sunt valori constituţionale care nu pot fi negociate, îngrădite sau eliminate, spune preşedintele Klaus Iohannis, în mesajul său de Ziua Constituţiei României.

Şeful statului subliniază că în orice democraţie, Constituţia este expresia cea mai înaltă a valorilor unei naţiuni şi asigură legătura de încredere între cetăţeni şi instituţiile statului, esenţială pentru dezvoltarea solidă şi durabilă a oricărei societăţi.

Preşedintele remarcă faptul că astăzi, când sărbătorim 26 de ani de la adoptarea prin referendum a Constituţiei, românii se dovedesc mai uniţi ca niciodată în jurul unor principii fundamentale, pentru a căror respectare militează activ, fără a mai accepta niciun pas înapoi.

În mesajul său, şeful statului îndeamnă toate instituţiile statului să ţină cont nu doar de litera, ci şi de spiritul Legii fundamentale, condiţie indispensabilă pentru buna guvernare a societăţii. 


Etichete Klaus IohannisConstituiţiedemocraţieanticorupţiejustiţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live