Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

4 August 2017
Vizualizari: 667
Comentează add

Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă care stabileşte ca mamele care cresc copiii până la vărsta de doi ani să nu primească o indemnizaţie mai mare de 8.500 de lei pe lună.

Indemnizația pentru creşterea copilului, plafonată la 8500 lei

andrei-serban

 Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu Foto: Arhivă

Pensiile de serviciu nu se vor mai majora, anual, prin raportare la creşterile salariale, ci doar cu rata inflaţiei, aşa cum se procedează în cazul celorlalte pensii.

Decizia a fost luată în şedinţa Guvernului.

Tot azi, membrii cabinetului au majorat salariile poliţiştilor şi ale angajaţilor civili din Ministerul de Interne şi au plafonat indemnizaţia pe care o primesc mamele care îşi cresc copii până la doi ani.

Relatează Andrei Şerban.

Reporter: Ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a precizat că valoarea netă a pensiilor de serviciu nu va mai depăşi media soldelor sau a salariilor nete cuprinse în baza de calcul. Ea a mai arătat că pensiile speciale aflate în plată nu se vor reduce şi nici vârsta de pensionare nu se va modifica.

Lia Olguţa Vasilescu: Actul normativ reglementează pensiile personalului MAI, al MApN, al serviciilor de informaţii, cel aeronautic civil navigant profesionist, al Corpului Diplomatic şi Consular, al Curţii de Conturi, cel auxiliar din instanţe şi parchete, al funcţionarilor parlamentari, dar şi al membrilor Senatului României şi Camerei Deputaţilor.

Reporter: Această ordonanţă de urgenţă nu se referă la pensiile magistraţilor. Şi salariile lucrătorilor din Ministerul de Interne au fost majorate, cele ale poliţiştilor cu 10 procente şi cu 15 cele ale personalului civil. Ordonanţa de urgenţă adoptată în acest sens micşorează diferenţele salariale, după cum preciza ministrul de interne, Carmen Dan.

Carmen Dan: Intenţionăm să eliminăm sau să mai facem un pas în eliminarea discrepanţelor în ceea ce priveşte stabilirea salariilor lunare ale personalului care deserveşte sistemul de ordine publică şi siguranţă naţională.

Reporter: Miniştrii au mai adoptat şi o altă ordonanţă de urgenţă care stabileşte ca mamele care cresc copiii până la vărsta de doi ani să nu primească o indemnizaţie mai mare de 8.500 de lei pe lună.

Această prevedere se aplică începând cu luna septembrie, atât pentru mamele care se află deja în concediu maternal, cât şi pentru cele care vor intra în concediu după această lună


Etichete guvernsalariipensii de serviciucresteri salarialeolguta vasilescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live