Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

4 Octombrie 2016
Vizualizari: 823
Comentează add

Cei patru inculpaţi au primit pedepse cu închisoarea de aproape 14 ani în total. Sentinţa definitivă prevede şi confiscarea a peste 10 milioane de euro de la cei patru condamnaţi.

Inculpaţii din dosarul de corupţie Microsoft condamnaţi la închisoare

diana-surdu

  Foto: pixabay.com.

Cei patru inculpaţi din dosarul de corupţie Microsoft - doi oameni de afaceri şi doi foşti politicieni - au primit pedepse cu închisoarea de aproape 14 ani în total. Sentinţa definitivă pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prevede şi confiscarea a peste 10 milioane de euro de la cei patru condamnaţi, bani despre care judecătorii au spus că sunt rezultaţi din fapte de corupţie.

Toţi cei patru condamnaţi sunt în custodia autorităţilor române şi urmează să fie încarceraţi. Oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru au fost condamnaţi la câte doi ani şi patru luni de închisoare cu executare, fostul ministru al comunicaţiilor, Gabriel Sandu, a fost condamnat la trei ani de detenţie, iar fostul primar de la Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, la şase ani de închisoare.

Sumele care vor fi confiscate de la inculpaţi sunt următoarele: 9 milioane de euro de la Dorin Cocoş, 2,5 milioane de la Nicolae Dumitru, peste 2 milioane de la Gabriel Sandu şi aproape 4 milioane de euro de la Gheorghe Ştefan.

Toţi cei patru inculpaţi si-au recunoscut vinovăţia la Instanţa Supremă şi au cerut clemenţă magistraţilor, achitarea sau condamnarea la pedepse cu suspendare, după ce şi-au recunoscut faptele sau au făcut denunţuri.

O mită de 60 de milioane de euro şi un prejudiciu adus statului de 27 de milioane de euro sunt acuzaţiile aduse de DNA. Potrivit procurorilor anticorupţie contractul de închiriere de licenţe Microsoft din aprilie 2004 ar fi fost încheiat în condiţii oneroase pentru bugetul de stat şi a permis plata unor comisioane importante către persoanele implicate.

Anchetatorii mai spun că în primăvara anului 2009 a avut loc o întrevedere între Dorin Cocoş, Gheorghe Ştefan, Gabriel Sandu şi alte persoane pentru a discuta chestiuni generale legate de posibilităţile Ministerului Comunicaţiilor la finalizarea contractului cu Fujitsu Siemens Computers.


Etichete Dorin CocoşMicrosoftNicolae DumitruGabriel SanduministruprimarGheorghe ŞtefanPiatra NeamţDirecţia Naţională AnticorupţieFujitsu Siemens Computers

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live