Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Marţi, 20 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

18 Februarie 2021
Vizualizari: 222
Comentează add

Încrederea spaniolilor în vaccinul anti-COVID a crescut cu 10 puncte faţă de luna ianuarie, arată un sondaj de opinie publicat astăzi.

Încrederea spaniolilor în vaccinul anti-COVID, "în creștere"

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Madrid. Foto: Annamaria Damian.

 Încrederea spaniolilor în vaccinul anti-COVID a crescut cu 10 puncte faţă de luna ianuarie, arată un sondaj de opinie publicat astăzi. 

Până acum au fost vaccinate cu ambele doze aproape 1.200.000 de persoane. Corespondenta noastră Annamaria Damian, cu mai multe informaţii:


Reporter: Sondajul publicat astăzi de Centrul de Cercetări Sociologice din Madrid arată ca 82,9% dintre cetăţeni sunt dornici să fie imunizaţi îndată ce le vine rândul. Numai 6,5% spun că nu se vor vaccina.

Acelaşi sondaj mai indică şi că mai mult de jumătate din spanioli consideră că este nevoie de măsuri şi mai dure pentru a învinge acest al treilea val de COVID-19 şi doar 16 procente cred că Spania a depăşit cea mai grea fază a pandemiei.

Ministrul sănătăţii, Carolina Darias, a vorbit despre variantele de coronavirus care circulă în Spania şi restricţiile impuse.


Carolina Darias: Vreau să vă împărtăşesc îngrijorarea pentru variantele virusului, care sunt deja în Spania - cea britanică, avem 613 cazuri confirmate, cea sud-africană, cu 6 cazuri confirmate şi cea braziliană, cu alte 2 cazuri confirmate. Am semnat un ordin de ministru prin care se impune carantina pasagerilor sosiţi din Africa de Sud şi Brazilia.


Realizator: Aceste măsuri se adaugă restricţiilor aplicate zborurilor din Marea Britanie, până în 2 martie. Spania a raportat ieri peste 10.000 de cazuri de infectări cu coronavirus şi 335 de decese.

(RS)


Etichete spaniacoronavirusvaccinare(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live