Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Octombrie 2019
Vizualizari: 408
Comentează add

Deşi mişcările de stradă au fost încurajate de liderul catalan, Q.Torra, ministrul regional de interne condamnă violenţele şi spune că sunt determinate de grupuri de provocatori.

Incidentele din Catalonia comise de grupări violente pro-independenţă

radiojurnal

 

Incidentele care au avut loc în regiunea Catalonia au fost comise de grupări violente pro-independenţă, susţine Guvernul de la Madrid.

Premierul i-a chemat la consultări pe liderii partidelor de opoziţie şi a anunţat că executivul este pregătit să aplice măsuri dure. 

Corespondenta RRA la Madrid, Annamaria Damian, a transmis că dacă situaţia din Catalonia se va agrava, Guvernul de la Madrid are posibilitatea să ceară suspendarea autonomiei regionale cu sprijinul partidelor unioniste.

Annamaria Damian: Nu excludem nicio variantă pentru Catalonia şi suntem pregătiţi să acţionăm cu fermitate, pe măsură şi pentru unitatea ţării, a spus Pedro Sánchez. Şeful Guvernului s-a întâlnit cu liderii formaţiunilor politice parlamentare pentru a analiza situaţia violenţelor din regiunea Catalonia, unde secesioniştii au ieşit în stradă, nemulţumiţi de sentinţa din procesul referendumului.Liderii partidelor Popular şi Ciudadanos au solicitat anterior guvernului aplicarea de măsuri dure pentru regiunea Catalonia, în timp ce şeful Partidului Unidas Podemos pledează pentru dialog între Guvernul central şi cel regional. Executivul lui Pedro Sánchez consideră că după confruntările de luni şi marţi soldate cu circa 200 de răniţi, între care şi agenţia forţelor de securitate, o minoritate încearcă să impună violenţa şi să distrugă convieţuirea în Catalonia.

Deşi mişcările de stradă au fost încurajate de actualul lider catalan, Quim Torra, ministrul regional de interne din Catalonia a condamnat violenţele şi a acuzat că vinovate pentru acestea sunt grupuri de provocatori, a mai precizat corespondenta RRA.


Etichete IncidenteCataloniagrupări violentepro-independenţăprovocatori

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live