Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 29 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

1 Octombrie 2017
Vizualizari: 682
Comentează add

Cel puţin 38 de persoane au fost rănite în Spania, în confruntările dintre poliţie şi susţinătorii independenţei Cataluniei.

Incidente la referendumul din Catalonia

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Cel puţin 38 de persoane au fost rănite în Spania, în confruntările dintre poliţie şi susţinătorii independenţei Cataluniei, cu ocazia refendumului care are loc, astăzi, în cea mai bogată provincie spaniolă.

Deşi autorităţile de la Madrid au declarat referendumul ilegal, purtătorul de cuvânt al guvernului catalan a anunţat că peste 70% din secţiile de votare funcţionează, iar alegătorii pot vota oriunde, în baza registrului electoral, indiferent de domiciliul pe care îl au.

Mii de militanţi pentru separarea Cataluniei de Spania au rămas şi peste noapte în secţiile de votare pentru a le apăra - spun ei, în condiţiile în care poliţia avea ordin să le închidă şi să împiedice desfăşurarea acestui scrutin.

Folosirea de către poliţie a bastoanelor, gloanţelor de cauciuc, "violenţei nejustificate" la referendumul interzis de Madrid creează o imagine "îngrozitoare" a Spaniei, a acuzat liderul separatist catalan. 


Etichete referendum cataloniaranitispaniapoliţiesusţinătorii independenţei Cataluniei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live