Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Claudia Marcu

15 Martie 2017
Vizualizari: 831
Comentează add

În Regatul Ţărilor de Jos, procesul electoral continuă într-un ritm alert. Prezenţa la vot era, la ora locală 16:00, cu 6% mai mare decât în 2012.

Incidente la alegerile din Olanda

claudia-marcu

 

În Regatul Ţărilor de Jos, procesul electoral continuă într-un ritm alert. Prezenţa la vot era, la ora locală 16:00, cu 6% mai mare decât în 2012: 43%. La ultimele alegeri prezenţa totală a fost de aproape 75%.  

La secţiile de votare din gări s-au format cozi încă de dimineaţă. Unii au ales să facă din această zi o sărbătoare şi au plecat să voteze în cele mai frumoase locuri, cum este Insula Marker Wadden.

O oră cu feribotul şi încă o oră pentru a vota sau un turn din Amsterdam, unde priveliştea peste oraş îi face pe oameni să uite de timpul de aşteptare.

Prezenţa la vot extrem de ridicată a impus şi suplimentarea cabinelor de vot în unele secţii, dar şi a buletinelor de vot.

Ziua nu a fost totuşi lipsită de incidente.

Platformele online care oferă informaţii despre alegeri şi îi ajută pe nehotărâţi să aleagă au fost afectate de atacuri cibernetice.

Poliţia încă investighează aceste atacuri.

Apoi, într-o secţie de votare organizată într-o moschee din Amsterdam au fost înlăturate afişe ale unei mişcări religioase de origine turcă.

Rezultatul acestor alegeri este foarte important pentru direcţia pe care Olanda o va alege în continuare şi va influenţa probabil alegerile din Franţa şi Germania, care au loc în acest an.

Conform sondajelor, Partidul Liberal ar putea câştiga cele mai multe voturi în parlament.

Este urmat de Partidul pentru Libertate al politicianului de extremă dreaptă Geert Wilders, care a scăzut în sondaje, probabil din cauza faptului că nu a participat la dezbateri în această campanie.

Partidul Creştin Democrat este cel care a profitat de această absenţă: a urcat considerabil în sondaje şi are şanse mari de a ocupa unul din primele trei locuri.

Secţiile se închid la ora 21:00, ora locală şi tot atunci apar şi primele previziuni.

O imagine clară a câştigătorilor o vom avea după miezul nopţii.


Etichete Olandaalegerile din Olandaincidenteprezenta la vot

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live