Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

28 Ianuarie 2022
Vizualizari: 405
Comentează add

România a fost elogiată în statul american Texas pentru contribuţia remarcabilă la contracararea antisemitismului RADOR (28 ianuarie) - România a fost elogiată în cadrul a două ev

Incidenţa antisemitismului în Europa şi America de Nord „este în creștere”

  Memorialul Yad Vashem. Foto: Arhiva.

România a fost elogiată în cadrul a două evenimente care au avut loc în statul american Texas, cu prilejul Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, pentru contribuţia remarcabilă la contracararea antisemitismului. A fost prezent ambasadorul României în Statele Unite, Andrei Muraru, alături de înalte oficialităţi americane şi ale comunităţii evreieşti. Andrei Muraru a adus un omagiu memoriei victimelor Holocaustului şi a evidenţiat angajamentul ferm al României de a combate antisemitismul şi orice manifestări de intoleranţă şi discriminare.

La rândul său, Randy Weber, membru al Camerei Reprezentanţilor din Congresul Statelor Unite, a avertizat cu privire la creşterea incidenţei antisemitismului în Europa şi America de Nord şi, în consecinţă, la necesitatea de a educa generaţiile viitoare pentru a preveni atrocităţi similare Holocaustului. În acest context, a felicitat România pentru decizia de a introduce o disciplină dedicată studierii Holocaustului în şcoli.


Etichete (ii)antisemitismholocaust

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live