Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Sava

6 August 2022
Vizualizari: 730
Comentează add

Un moment mai puțin plăcut a avut loc azi la Mausoleul Eroilor de la Mărășești, la manifestările organizate la 105 ani de la luptele duse în vara anului 1917.

Incident la ceremonia de la Mausoleul Mărășești

gabriel-sava

Reprezentanții revoluționarilor din mai multe județe veniți la eveniment au fost nevoiți să aștepte încheierea momentului oficial și plecarea delegației guvernamentale pentru a putea depune și ei coroane de flori, Mărășești, 6 august 2022. Foto: Gabriel Sava.

Un moment mai puțin plăcut a avut loc azi la Mausoleul Eroilor de la Mărășești, la manifestările comemorative organizate de autorități la 105 ani de la luptele duse în vara anului 1917.

Reprezentanții revoluționarilor din mai multe județe veniți la evenimente au fost nevoiți să aștepte încheierea momentului oficial și plecarea delegației guvernamentale pentru a putea depune și ei coroane de flori, alături de reprezentanți ai partidelor politice.

Legea care stabilește organizarea ceremoniilor prevede că, după încheierea ceremoniei oficiale, pot fi depuse coroane și din partea altor entitati sau persoane. Revoluționarii s-au declarat însă jigniți de faptul că au fost lăsați la urmă și au precizat că acest lucru nu s-a mai întâmplat niciodată.

Irina Leulescu, secretar de stat la Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989, a spus că membrii asociațiilor pe care îi reprezintă „nu sunt atât de neînsemnați încât să fie dați la o parte” în acest mod. „Sper să se ia măsuri ca așa ceva să nu se mai întâmple”, a spus ea.

Președintele CJ Vrancea Cătălin Toma a spus că a fost o neînțelegere și a prezentat scuze celor nevoiți să aștepte finalizarea evenimentelor pentru a depune coroane.

Evenimentul comemorativ de la Mărășești a fost organizat de Consiliul Județean Vrancea și de Garnizoana Focșani.

Audio:

Actualitati Romania · Incident la ceremonia de la Mausoleul Mărășești

Etichete (ii)incidentmarasesti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live