Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 07 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

5 Februarie 2015
Vizualizari: 1128
Comentează add

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost condamndat definitiv la 7 ani şi 8 luni de închisoare în dosarul în care este acuzat de corupţie.

Închisoare cu executare pentru fostul preşedinte al CJ Argeş

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu. Foto: cjarges.ro.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost condamndat definitiv la 7 ani şi 8 luni de închisoare în dosarul în care este acuzat că a luat fonduri PHARE de aproape 900 de mii de euro, în baza unor acte false.

Şi omul de afaceri Cornel Penescu a fost condamnat în acest dosar la patru ani de detenţie.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Constantin Nicolescu a fost trimis în judecată în mai 2011 de DNA, alături de omul de afaceri Cornel Penescu şi alte nouă persoane.

Dosarul a avut un traseu sinuos, după ce s-a plimbat pe la ai mutle instanţe, iar anul trecut instanţa supremă a decis rejudecarea cazului.

Anchetatorii au stabilit că, în cadrul unui proiect finanţat din fonduri PHARE, Consiliul Judeţean Argeş a accesat un program de finanţare nerambursabilă pentru a efectua lucrări de reabilitare sau reconstrucţie a patru şcoli de pe raza judeţului Argeş.

Fondurile au fost cerute în condiţiile în care niciuna dintre unităţile şcolare nu a fost afectată de inundaţiile din perioada invocată.

Contractele au avut loc între anii 2006 şi 2008, iar lucrările au fost realizate de o singură firmă, care a încasat banii atât pentru lucrările exeutate, dar şi pentru unele neefectuate, iar societatea se afla în relaţii contractuale şi juridice cu familia preşedintelui Consiliului Judeţean, Constantin Nicolescu. 


Etichete ştiri sudArgeşConsiliu JudeţeanConstantin NicolescucondamnareînchisoarePHAREacte falseDNAdosar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live