Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

5 Septembrie 2014
Vizualizari: 823
Comentează add

Negocierile dintre oficialii ucraineni şi cei ai autoproclamatei republici Doneţk se reiau în Belarus, pe fondul continuării luptelor dintre trupele guvernamentale şi rebeli.

Încetarea focului în estul Ucrainei, negociată în Belarus

catalin-gombos

Lupte grele în estul Ucrainei. Foto: captură youtube.com

Noi discuţii despre reglementarea conflictului din estul Ucrainei au loc, astăzi, la Minsk.

La negocieri participă reprezentanţi ai Kievului, rebelilor, Federaţiei Ruse şi OSCE.

Acestea ar putea duce la un armistiţiu între cele două tabere.

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, şi liderul republicii auto-proclamate de la Doneţk, Alexander Zaharcenco, au anunţat că, în cazul în care se vor înregistra progrese la Minsk, le vor ordona forţelor din subordine să înceteze focul astăzi, după ora 14.

Ambele părţi au, însă, anumite rezerve cu privire la succesul negocierilor.

Discuţiile din capitala Belarusului au loc în contextul în care statele occidentale au avertizat că i-ar putea impune Rusiei noi sancţiuni.

Moscova a fost acuzată că s-ar fi implicat direct în recenta ofensivă a rebelilor ucraineni, iar Kievul a afirmat, ieri, că s-au intensificat tirurile cu rachete din Rusia asupra Ucrainei.

Pe de altă parte, Petro Poroşenko a declarat că mai multe ţări aliate s-au oferit să furnizeze Ucrainei echipamente militare, inclusiv "arme de înaltă precizie", care s-ar adăuga ajutorului de 15 milioane de euro promis de NATO pentru îmbunătăţirea logisticii şi pregătirii militare.

Între timp, în teren au continuat violenţele, atât capitala rebelă, Doneţk, cât şi oraşul port Mariupol, controlat de forţele guvernamentale, fiind bombardate. 


Etichete BelarusMinskKievDoneţkRusiarebeliseparatiştinegocieripaceconflictbombardamenteluptePetro PoroşenkoAlexander Zaharcenco

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live